Scholierenkampioenschap Den Helder en Julianadorp

Tafeltennisvereniging Noordkop organiseerde, met ondersteuning door Sportakkoord Den Helder, de 2023 Open Helderse Scholierenkampioenschappen tafeltennis in de herfstvakantie, op dinsdag 24 oktober voor de basisscholen en op vrijdag 27 oktober voor het voortgezet onderwijs. De wedstrijden werden gespeeld in de Noordkop zaal aan de G.P. Blankmanstraat en er werd sportief gestreden om de prijzen. Een kort beeldverslag en interview door regio Noordkop is te zien op: https://youtu.be/UzQwaW85ok4

De jongste groep, 6-8 jaar, deed op dinsdag ochtend verschillende spelvormen met schuiftafeltennis en verzamelde daarmee punten. Het bleef spannend tot het laatst, maar Ronnie werd de winnaar, Nolan 2e en Rafaye 3e.

In de middag speelden de oudere basisscholieren een heuse 10-kamp, op 5 tafels. Noordkop vrijwilligers waren aanwezig als scheidsrechters, onder leiding van eredivisie scheidsrechter Ingrid Jonk. Ook hier werd fel om de bekers gestreden en de 1e prijs ging naar Cheyenne, het enige meisje in deze groep. Zij speelt ook in het Noordkop/DOKO competitie team en was alle mannen de baas. Een mooie 2e plaats was voor Damian  en Thijmen  werd 3e.

Op vrijdag waren de meeste deelnemers getrainde leden van Noordkop, die ook in de jeugdcompetitie van de tafeltennisbond NTTB spelen, en dat was wel aan het spel te zien. Lange balwisselingen en spel van een hoog niveau. Jamel werd winnaar, Jax 2e en Eljay 3e.

Noordkop heeft in het afgelopen jaar verschillende tafeltennis clinics verzorgd op de scholen in Den Helder en daar zijn de scholieren kampioenschappen uit voortgekomen. Den Helder’s Sportakkoord heeft het allemaal mogelijk gemaakt; met hun subsidies heeft het Noordkop trainers team – Ana Gogorita, Emi Demeter en Renée & Peter Overbosch – het mobiel speelmateriaal voor de clinics en scholierenkampioenschappen, en prijzen en gezonde snacks voor de wedstrijddagen aan kunnen schaffen.

Voor de komende maanden is weer een nieuwe serie clinics op scholen gepland en na het succes van de 2023 Scholierenkampioenschappen kijken we alweer uit naar volgend jaar.