Categorie: Nieuws

Scholierenkampioenschap Den Helder en Julianadorp

Tafeltennisvereniging Noordkop organiseerde, met ondersteuning door Sportakkoord Den Helder, de 2023 Open Helderse Scholierenkampioenschappen tafeltennis in de herfstvakantie, op dinsdag 24 oktober voor de basisscholen en op vrijdag 27 oktober voor het voortgezet onderwijs. De wedstrijden werden gespeeld in de Noordkop zaal aan de G.P. Blankmanstraat en er werd sportief gestreden om de prijzen. Een kort beeldverslag en interview door regio Noordkop is te zien op: https://youtu.be/UzQwaW85ok4

De jongste groep, 6-8 jaar, deed op dinsdag ochtend verschillende spelvormen met schuiftafeltennis en verzamelde daarmee punten. Het bleef spannend tot het laatst, maar Ronnie werd de winnaar, Nolan 2e en Rafaye 3e.

In de middag speelden de oudere basisscholieren een heuse 10-kamp, op 5 tafels. Noordkop vrijwilligers waren aanwezig als scheidsrechters, onder leiding van eredivisie scheidsrechter Ingrid Jonk. Ook hier werd fel om de bekers gestreden en de 1e prijs ging naar Cheyenne, het enige meisje in deze groep. Zij speelt ook in het Noordkop/DOKO competitie team en was alle mannen de baas. Een mooie 2e plaats was voor Damian  en Thijmen  werd 3e.

Op vrijdag waren de meeste deelnemers getrainde leden van Noordkop, die ook in de jeugdcompetitie van de tafeltennisbond NTTB spelen, en dat was wel aan het spel te zien. Lange balwisselingen en spel van een hoog niveau. Jamel werd winnaar, Jax 2e en Eljay 3e.

Noordkop heeft in het afgelopen jaar verschillende tafeltennis clinics verzorgd op de scholen in Den Helder en daar zijn de scholieren kampioenschappen uit voortgekomen. Den Helder’s Sportakkoord heeft het allemaal mogelijk gemaakt; met hun subsidies heeft het Noordkop trainers team – Ana Gogorita, Emi Demeter en Renée & Peter Overbosch – het mobiel speelmateriaal voor de clinics en scholierenkampioenschappen, en prijzen en gezonde snacks voor de wedstrijddagen aan kunnen schaffen.

Voor de komende maanden is weer een nieuwe serie clinics op scholen gepland en na het succes van de 2023 Scholierenkampioenschappen kijken we alweer uit naar volgend jaar.

TT Clinics op scholen

In april en mei 2023 geven de Noordkop trainers Ani, Emi, Renee en Peter een aantal clinics op de basisscholen in Julianadorp en Den Helder. Klassen vanaf groep 3 krijgen een TT les ipv een normale gymles. Met ondersteuning van de leerkrachten (dank!) maken we er een leuke en leerzame dag van.

Wie verder wil kennismaken met tafeltennis, is welkom bij TTV Noordkop Den Helder.

Hieronder wat foto’s van de clinics.

Oldstars met Bettine Vriesekoop

Donderdag 19 mei kwam oud Europees kampioene, oud Noordkop speelster en ambassadeur van Oldstars (en zoveel meer) Bettine Vriesekoop naar Den Helder om een middag te verzorgen, met een presentatie, een gevarieerde warming-up en oefeningen met bat en bal aan de tafel. De opkomst bij dit initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en de NTTB was verheugend. Velen hadden ooit wel eens gespeeld, recreatief of soms ook in competitieverband en kwamen om te zien of tafeltennis opnieuw iets voor hen zou zijn. Het enthousiasme was aanstekelijk.

Noordkop’s oudste lid, Jan Hendriks, opende de training met een game tegen Bettine, Oud eredivisie speelster en oud international Renée Overbosch demonstreerde een paar technieken met Bettine en onze voorzitter Jan Mansvelders opende en sloot deze zeer geslaagde middag.

Wij hopen vele van deze deelnemers weer te zien bij de club – op de donderdagmiddag bij de 55+ groep, of op de algemene maandag en woensdag trainingstijden.

Jan Hendriks legt Bettine het vuur na aan de schenen.
Renée en Bettine demonstreren de techniek van het “schuiven”.
Bettine’s inleiding voor de groep.

Hieronder een mooi videoverslag van de middag.