Competitie spelen

Noordkop heeft momenteel 4 teams die in de NTTB afdelingscompetitie Noord Holland spelen. De wedstrijden, uit en thuis, worden gespeeld op vrijdagavond en per jaar zijn er 2 competities (voorjaar, najaar, telkens 10 wedstrijden). Voor deelname aan de competitie rekent de NTTB €25 per jaar, bovenop de reguliere contributie.

Teams bestaan uit minimaal 3 spelers (m/v, er zijn op afdelingsniveau geen aparte dames/heren competities), maar omdat niet iedereen altijd kan, bestaan de teams vaak uit 4 of nog meer spelers, waardoor de opstellingen rouleren.

Er is geen grens aan het aantal teams dat een vereniging kan inschrijven. De vereniging bepaalt dat zelf en onze wedstrijdsecretaris vraagt de leden daarom naar hun bereidheid en beschikbaarheid voor ieder competitieseizoen.

Teams worden opgesteld naar sterkte – dat is ook een eis van de bond, die de voordracht van de vereniging beoordeelt en eventueel kan afwijzen, of aan individuele spelers beperkingen kan opleggen t.a.v. invalbeurten in hogere teams.

Wil je competitie gaan spelen bij Noordkop, overleg dan even met de wedstrijdsecretaris wat de mogelijkheden zijn. Op basis van speelsterkte, beschikbaarheid en ruimte in bestaande of wellicht een nieuw aan te vragen team zoeken we dan naar een passende oplossing.