Welkom bij Tafeltennis vereniging Noordkop .... Tafeltennis op het hoogste niveau

Homepage

Over ons

Dames Eredivisie

Senioren

Programma

Wedstrijd verslagen

Sponsoren

Foto's

Externe links

Contactgegevens

Archief

 

 
ETTU Cup wedstrijden 29 & 30 Oktober

 

Beste tafeltennis liefhebber,

 In het weekend van 29 en 30 oktober speelt het damesteam van DOZY Den Helder/Noordkop de tweede ronden van de ETTU-cup. Net als 3 jaar geleden komen er teams uit Zweden, Spanje en Portugal naar Den Helder om te strijden om een plek in de volgende ronde. Het team van DOZY bestaat uit de ervaren Ana Gogorita en de 3 jonge speelsters Melanie Bierdrager, Yoeke Gunsing en ShuoHan Men. Het team dat de laatste 6 jaar maar liefst 5 keer kampioen van Nederland is geworden, wil ook graag in Europa proberen zo ver mogelijk te komen. Het gevecht speelt zich af in de Sporthal aan de Sportlaan in de Den Helder en begint op zaterdag om 10:00 uur.

Van de 5 aanwezige teams gaan er twee door naar de volgende ronde. DOZY is als tweede geplaatst in deze poule en zal er alles aan doen om deze plaatsing ook waar te maken. Mocht dit lukken, dan volgt er een volgende ronde in het laatste weekend van November, ergens in Europa. Graag wil ik U allen uitnodigen om op zaterdag of zondag (of beide dagen) te komen kijken en ons aan te moedigen. Zie de poster voor meer informatie 

Met vriendelijke sportgroeten,

Theo Wijker

Teammanager DOZY Den Helder/Noordkop

 

Dozy Den Helder Landskampioen!

 

Den Helder – De tafeltennissters van Dozy Den Helder zijn weer landskampioen! De finale van de play-offs om de titel werd donderdag in Hilversum met 3-0 gewonnen van SKF. Het is de derde opeenvolgende titel voor Dozy en de zesde in de geschiedenis.

Ook vorig jaar ging de strijd om het kampioenschap tussen Dozy en SKF, toen dus ook in Helders voordeel. Beide teams stonden dit seizoen al drie keer eerder tegenover elkaar. In het najaar werd nog gelijk gespeeld, in de finale van de Eredivisiecup won Dozy Den Helder en in het voorjaar wist SKF met 4-2 te winnen. Het beloofde dus op voorhand een spannend duel te worden. En dat werd het ook!

Ana Gogorita moest het in de openingswedstrijd opnemen tegen Carla Nouwen. De eerste game ging met 11-8 naar de Helderse, maar Nouwen pakte de tweede game met ruime cijfers (2-11). In de derde game ging het tot 5-5 gelijk op, waarna Nouwen net even beter was en de game met 9-11 naar haar toe trok. De vierde game begon met twee scores voor Nouwen, maar Gogorita kwam snel en goed terug en pakte een 7-3 voorsprong, om uiteindelijk met 11-6 te winnen. De vijfde en laatste game moest dus beslissen welk team het eerste punt kreeg. Gogorita pakte al snel een kleine voorsprong en wist die richting einde game vast te houden. Met 11-6 ging de beslissende game naar Den Helder en was de 1-0 voorsprong in de finale een feit.

Zhang
Yun Zhang was de tweede die namens Dozy mocht aantreden. Haar tegenstander was Tali Cohen. Het werd een niet al te lastige ontmoeting voor Zhang. Met twee keer 11-5 en in de derde game een 11-9 zege, stond de 2-0 tussenstand in de play-offs finale vrij snel op het bord.

Na de pauze kon Rianne van Duin vervolgens tegen Brenda Vonk al voor het derde en winnende punt zorgen. In de eerste game pakte ze al snel een ruime 5-1 voorsprong, maar Vonk wist terug te komen tot 8-8. Het einde van de game was even spannend, maar na 10-10 pakte Van Duin met 12-10 toch de zege. De tweede game ging echter snel en simpel naar Vonk (4-11), maar game 3 was met 11-9 weer voor Van Duin. De vierde bleek de beslissende game. Van Duin won met 12-10 en pakte zo voor het team het beslissende punt. De zesde landstitel is binnen!

Van Duin neemt met dit kampioenschap na zeven jaren op gepaste wijze afscheid van Dozy Den Helder. Ze zet haar sportcarrière voort in Duitsland.

Ik neem je mee! (Nationale Sportweek)

Ik neem je mee!

Deze week is het de nationale sportweek. Onze vereniging heeft daar op ingespeeld door om maandag 20 april een heus familie en vriendentoernooi te organiseren. Het thema van de nationale sportweek is dit jaar: Ik neem je mee! Het vrienden en familietoernooi sloot hier perfect bij aan.

Ondanks dat de aankondiging nog geen week geleden was, kwamen er negen koppels opdagen om er een gezellige en sportieve avond van te maken.

Het concept was dat ieder lid een beginner mee zou nemen. De koppels werden door lootjes aan elkaar toegewezen, waarbij de leden een potje tegen elkaar speelden, de beginners speelden een potje tegen elkaar en hierna werd het afgerond met een dubbel.

Er was voor deze avond twee uur ingepland dus er konden vier rondes gespeeld worden. Om 19:30 was de speelzaal al goedgevuld en werd er fanatiek ingespeeld door de deelnemers. Om 20:00 werd het openingspraatje gedaan en werden de regels voor deze avond uitgelegd. Nadat de eerste loting geweest was, ging iedereen naar de tafels voor de eerste wedstrijden en om elkaar aan te moedigen.

De speelvreugde spatte er bij de deelnemers vanaf en er werd fanatiek getafeltennist op alle tafels. Na iedere ronde werd er opnieuw geloot, zodat er weer gelijk gespeeld kon worden. Het leuke van dit concept is dat iedereen aan elkaar gewaagd is en daardoor waren alle wedstrijden spannend.

Om 22:00 werd de balans op gemaakt en hierbij moet gezegd worden dat deze anders had kunnen uitvallen maar omdat wij met een oneven aantal koppels waren, hebben drie koppels een ronde moeten wachten.

Op een verdiend 1e plaats zijn geëindigd Hans met zijn zoon Kevin met een totaal van 11 punten, Stephan en vriend Jente kwamen met tien punten zeer dicht in de buurt en een mooie derde plaats met 7 punten was voor Robin met zijn oom Remco. Zowel de organisatie als de deelnemers hebben genoten van deze avond en er zal gekeken worden als dit concept wat vaker toegepast kan worden.

Nadat de avond werd afgesloten, gingen de fanatiekeling nog even de zaal in om een openstaande tafeltennisrekeningen te vereffen.  

Uiteraard hopen wij dat de nieuwelingen de smaak te pakken hebben en dat wij ze met de jutterstoernooien die op 1 mei beginnen weer terug zien op onze mooie vereniging.

Ik wil graag nog even van de gelegenheid gebruik maken om tegen een ieder te zeggen dat er nog steeds gestemd kan worden op de Vrijwilliger van het jaar 2014 door te klikken op onderstaande link.

Dirk en Martha kunnen jullie stemmen goed gebruiken want ook de andere genomineerden hebben een charmeoffensief gestart.  

http://fd7.formdesk.com/nttb/vrijwilliger2014 

Met sportieve groet,

Ingmar
Opsschool recreanten toernooi

Dinsdagavond jongstleden is er door onze vereniging een tafeltennistoernooi voor recreanten georganiseerd. Het toernooi stond open voor medewerkers van de operationele school te Den Helder. De opzet was om beginners en recreatieve tafeltennissers bij elkaar te brengen om zo een leuke avond met een sportief tintje te organiseren.
De inschrijving was binnen vier dagen vol dus op voorhand al een groot succes. Van de 16 collega’s die zich ingeschreven hadden, wisten uiteindelijk 13 collega’s de speelzaal te bereiken. België was met vier deelnemers ook goed vertegenwoordigd. De organisatie heeft een uitzondering gemaakt voor Roel v/d Wekken, die mocht op persoonlijk uitnodiging meedoen.
De barman en ik kwamen om 18.45u aan bij de speelzaal en toen stond de eerste deelnemer al te wachten. Rond 19.15u was de speelzaal al goed gevuld en vloeide er al menig zweetdruppel en dit was nog maar het inspelen. Om 19.45u werd de avond officieel geopend en de spelregels nog even uitgelegd. Hierna gingen de deelnemers naar de tafels voor hun eerste wedstrijden. Voor iedere deelnemer lag er een identiek batje klaar zodat hier geen al te groot verschil in zou zijn. Dit hield in dat Tim en Roel (die vaker tafeltennissen) hun eigen bat in moesten leveren en dit zorgde toch wel voor de nodige verrassingen.
De groep was verdeeld in een meerkamp van 6 en een meerkamp van 7 en hierna zou er een herverdeling plaatsvinden om de prijzen te verdelen.
Er werd al heel gauw duidelijk dat Roy Pieters nog wel eens voor een verrassing zou kunnen zorgen want zijn orthodoxe speelstijl was prima uit te voeren met deze beginners batjes. Roel ondervond ondertussen hoe lastig het is om te spinnen met een dood bat en verloor tegen de verwachtingen in zijn eerste potjes.
De collega’s waren zeer goed aan elkaar gewaagd en het plezier droop ervan af wat de organisatie uiteraard erg gelukkig stemde. Na anderhalf uur waren de poulewedstrijden afgelopen en kon de balans opgemaakt worden. De beste vier spelers gingen met een kruisfinale besluiten wie er op ging voor de titel en de overige deelnemers vochten met de andere poule hun uiteindelijke plaats uit.
Tim nam het op tegen Richard en op de andere tafel streden Marcel en Roy om een felbegeerde finaleplaats. Na twee zeer spannende potten was er bekend wie er om de titel ging spelen. Tim en Marcel gingen voor de titel en Roy en Richard namen de troostfinale voor hun rekening.
Op de andere tafels werd ook nog druk gespeeld en de twee Marions en Kim speelden om de laagste plaats te ontlopen.
De finale was ondertussen gestart en het publiek stond regelmatig op de banken want het was hogere school tafeltennis wat de finalisten lieten zien. De oeh’s en ah’s klonken regelmatig door de speelzaal.
Roy had ondertussen zijn 3e plek veilig gesteld met zeer verdedigend spel. (Er ging zelfs het gerucht dat Li Jie in de zaal aanwezig was om de verdedigende kunsten van Roy af te kunnen kijken.)
De strijd om de 1e plek was toen nog niet gestreden, want de heren waren in een allesbeslissende 3e set beland. Hierin bleek Marcel vandaag zijn batje het beste onder controle te hebben en hij ging dan ook terecht met de titel naar huis.
Na een zeer geslaagde avond waarin de organisatie positief verrast is door het getoonde spel, was het tijd voor de prijsuitreiking.
1e Marcel de Schipper
2e Tim Langenberg
3e Roy Pieters
4e Richard Breed
5e Robert Baetens
6e Laurens de Pauw
7e Roel v/d Wekken
8e Hielke Brandsma
9e Vincent Koedoot
10e Pieter Kesteleyn
11e Kim Greeve- de Jongste
12e Marion Houthuijzen
13e Marion Greeve

De prijzen werden uitgereikt middels het Jutterstoernooi principe. De nummer 1 had dus de eerste keuze. Marcel ging ervan door met 3 liter Belgisch bier, Tim nam de wijn mee naar huis, Roy koos de ambachtelijke grillworst en Richard mocht de paashazen mee naar huis nemen.
Marion G werd nog verrast met een heerlijke cheese-cake als troostprijs.

Rond 23.00u was de kantine weer leeg en keek de organisatie terug op een zeer geslaagde avond die zeker voor herhaling vatbaar is.

Met sportieve groet,

Ingmar


Noordkop - SKF

 

Den Helder – Dozy Den Helder heeft zaterdag in eigen huis verloren van koploper SKF uit Veenendaal. In de sportzaal aan de G.P. Blankmanstraat wonnen de bezoekers het tafeltennistreffen met 2-4.

Het publiek dat de topper kwam aanschouwen werd niet teleurgesteld en zag lange rally’s en weinig fouten. Melanie Bierdrager beet de spits af. Tegenover haar stond de ervaren Brenda Vonk-Huntelerslag van SKF. Bierdrager slaagde erin de eerste game knap naar zich toe te trekken, maar moest daarna ruimte maken voor het spel van haar opponente. Alhoewel de games redelijk gelijk op gingen qua stand, verloor Bierdrager de wedstrijd met 3-1.

De tweede wedstrijd werd gespeeld door Yun Zhang. Zij trof aan de overzijde van de tafel Carla Nouwen. Op papier een mooi affiche, aangezien beiden dames bijna niet verliezen. Yun Zhang pakte direct de 2-0 voorsprong, maar begon na de overweldigende start een paar fouten te maken. Nouwen profiteerde daar gretig van en pakte de derde game met 11-8. De laatste game werd gewonnen door Yun Zhang die, nadat zij op een 3-1 achterstand was gekomen, de voet van de rem haalde en overtuigende met 11-3 won.

Ana Gogorita moet teleurgesteld opgeven wegens een blessure (DHFOTO).Yun Zhang speelt een spannende partij die ze winnend weet af  te sluiten (DHFOTO).

Blessure
De derde wedstrijd was het de beurt aan Ana Gogorita. Tegenstandster Alice Barendregt was verrast toen Gogorita, nadat er 1 game gespeeld was tussen de beide dames, de handdoek in de ring gooide. Gogorita kreeg weer last van haar achillespees en besloot daarom haar achillespees niet te overbelasten. Ook Gogorita’s tweede wedstrijd is door haar blessure niet gespeeld.

Na een korte pauze werd gespeeld tussen Bierdrager en Nouwen. Het publiek zette vaak de handen op elkaar voor de talentvolle Helderse troef, aangezien zij met lef speelde en vele lange rally’s wist te beslissen. Nouwen wist de laatste game toch met overtuiging binnen te slepen en tekende met deze 3-2 overwinning voor de 1-4 van SKF.

Melanie Bierdrager in haar eerste partij (DHFOTO).Gezellig druk met toeschouwers bij de partij van Yun Zhang (DHFOTO).

2-2
De laatste wedstrijd was het wederom de beurt aan Yun Zhang. Zij gaf tegenstandster Barendregt weinig hoop en kans op een goed resultaat. Zhang won met overtuiging en sleepte daarmee nog een tweede punt voor Dozy Den Helder/Noordkop uit het vuur. Deze topper bleef in zekere zin onbeslist, als meegerekend wordt dat de wedstrijden die gespeeld werden een 2-2 eindstand opleverden. De wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 van Nederland voldeed zeker aan de verwachtingen. Met deze twee speelsters in vorm en de aankomende terugkeer van Ana Gogorita en Rianne van Duin (rugklachten), kan de Helderse ploeg met opgeheven hoofd vooruitkijken naar de play-offs voor het Landskampioenschap 2014/2015.

 

Tafeltennisclinic basisscholieren

Tafeltennisclinic en tafeltennistoernooi

26 februari 2015

Donderdag stond in het teken van de tafeltennisclinic en het tafeltennistoernooi wat georganiseerd werd voor alle basisschoolleerlingen van Den Helder. Ani, Rikus en Martha waren woensdagochtend al vroeg uit de veren om de zaal in orde te maken. De tafels werden goed gezet en alle spellen werden klaargelegd.

Op donderdag waren de eerste kinderen al voor 10.00u aanwezig en vanaf dat moment druppelden zij binnen.

De kinderen werden in de kantine opgevangen door Dirk en Martha en in de zaal namen Ani, Rikus, Ingmar, Jorne en Maarten nog even alle stations door.

Om 10.30u waren alle kinderen aanwezig en na een welkomstwoordje van Ani werden de groepjes ingedeeld.

De spelvreugde spatten eraf bij de kinderen en na een uur gebalanceerd, gemikt, effect geven, voetenwerk,  hand-oog coördinatie en geslagen te hebben waren de kinderen toe aan een welverdiende pauze. Na de pauze werden de overige opdrachten uitgevoerd en toen deze klaar waren gingen de kinderen door met drie overige spellen, waarbij de robot toch wel de favoriet was van de kinderen en werd in de kantine de scorekaarten geteld.

Hierna vond de prijsuitreiking plaats. Uiteraard kreeg ieder kind een officiële NTTB oorkonde uitgereikt door Ani en Ingmar en mochten de vijf kinderen met de meeste punten wat leuks uitzoeken van de cadeautafel. Om 12.30u zat de clinic erop en gingen de kinderen weer naar huis.

De begeleiding had nu even een korte pauze om de heerlijke soep en broodjes van Martha te verorberen. Hij was weer heerlijk!

Veel tijd om te zitten was er niet want om 13.00h waren de eerste kinderen voor het toernooi al weer aanwezig. Er waren helaas een paar afzeggingen maar deze plekken waren binnen no-time ingevuld door vrienden en broertjes die mee waren gekomen om te kijken waardoor wij toch met 22 kinderen konden starten aan het toernooi.

Ondertussen waren Bert en Gerard ook gearriveerd om te assisteren met tellen. Na het openingspraatje werden de spelregels nog even uitgelegd en de poule-indeling voorgelezen. Er werd op zes tafels gestreden om te bepalen wie de poule-winnaars zouden worden. Het was leuk om te zien hoe alle kinderen ervoor gingen en hoe er voor de punten werd gestreden.

Na vier speelrondes was het tijd voor een welverdiende pauze. De kinderen wisten niet hoe snel zij hun limonade moesten opdrinken op weer naar de tafels te kunnen. Blijkbaar had de begeleiding de pauze meer nodig dan de kinderen.

Na de pauze werden de laatste poule-wedstrijden afgerond. In de ene poule was het duidelijker dan in de andere maar na kort jury-overleg waren de halve finales bekend. Op tafel 3 ging het tussen Mels en Zoey en op tafel 4 vochten Gijs en Bjorn een verbeten strijd uit. Na twee spannende wedstrijden waren de finales bekend. Mels en Bjorn gingen uitmaken wie de titel dit jaar zou winnen en Gijs en Zoey speelden om de 3e en de 4e plek. Gijs en Zoey maakten er een zeer spannende wedstrijd van waarin Gijs uiteindelijk na drie sets aan het langste eind trok. Op tafel 3 maakte Mels zijn favorietenrol waar en wist uiteindelijk in 2 sets te winnen van Bjorn die zeer goed tegenstand wist te bieden.

 Na een zeer geslaagd toernooi was het tijd voor de prijsuitreiking. Uiteraard ging er niemand met lege handen naar huis want voor iedere deelnemer was er een mooie medaille. De nummers 1 t/m 4 kregen een mooie beker uit de handen van Ani.

1e plaats:         Mels

2e plaats:         Bjorn

3e plaats:         Gijs

4e plaats:         Zoey

Ik denk dat wij als TTV Noordkop terug kunnen kijken op een zeer enerverende en mooie dag die hopelijk volgend jaar een vervolg krijgt met minimaal evenveel deelnemers.

Tot volgend jaar.

Uitwisseling Polisport

 

Uitwisseling met Polisport en genodigden.

Op vrijdagavond stond er een uitwisselingstoernooi met Polisport op het programma ter voorbereiding op de competitie. Voor Noordkop kwamen uit: Stefan K, Jorne, Stephan de W, Ido, Hans, Bert, Gerard en Maarten.

Polisport trad aan met Cor Molenaar, de gebroeders Rentenaar, Wouter Vis, Paul Baas (Stedebroec). Evert Bakker (Stedebroec) en Ingmar Vink (clubloos).

Rond 19h30 druppelde de deelnemers binnen en iedereen genoot van een lekker bakkie koffie, vers gezet door Dirk. Zo te zien kon hijzelf ook wel een bakkie gebruiken.

 

 

Het was nog even wachten op Maarten en Jorne, want die waren vergeten de klok een uur terug te zetten, dus die hadden enige vertraging. Na het openingspraatje van Ido zochten de eerste 10 spelers de tafels op. Tijdens de eerste ronde lieten de genodigden zien dat zij niet waren gekomen om de punten cadeau te geven want de tussenstand van 1-5 stond op het bord. Stephan en Bart vochten de eerste 5-setter van de dag uit en deze ging nipt naar de tegenstander.

De eerste ronde was een voorbode van de rest van de avond want de tegenstanders waren super scherp en wisten iedere ronde in hun voordeel te beslissen.

Gelukkig had Noordkop Ido in de gelederen, want hij liet zien nog lang niet versleten te zijn en nog steeds met de beste mee te kunnen. Ditzelfde is ook te zeggen voor meneer Baas van Stedebroec. Na een tijdelijke stop van een jaar of twee, heeft hij het batje weer ter hand genomen en liet zien dat hij het nog niet verleerd is. Eén van de laatste partijen van de avond was tussen deze twee grootmachten en Ido wist deze mooie partij in de 5e game naar zich toe te trekken.

Ido was vandaag niet de man van de dag, want deze eer ging volledig naar Gijs Rentenaar van Polisport. Hij wist al zijn potjes te winnen en het was mooi om te zien hoe hij zijn spel aanpast aan zijn tegenstanders om het beste resultaat te halen.

Tussen de partijen door werden de drankjes verzorgd door kastelein Dirk en werden de wedstrijden geanalyseerd en geëvalueerd. Tijdens deze gesprekken kwam naar voren dat de tegenstanders wel erg veel net en randballen hadden. Maar ook dit hoort bij de mooiste sport die er is. (Alhoewel hardlopen en tennis ook wel hele leuke sporten zijn.)

Tegen twaalven waren alle potten gespeeld en konden de harde cijfers opgemaakt worden. Polisport en genodigden was met 41-51 te sterk, maar dit mocht de pret niet deren. Bij deze wil ik Ido nog even bedanken voor de uitnodiging en de perfecte organisatie.

 

 

Volgende week vrijdag 23 januari staat er weer een Jutterstoernooi op het programma. Iedereen die dit leest, is van harte uitgenodigd om langs te komen om mee te doen met het toernooi. Dirk zal weer zorgen voor een heerlijk bakkie koffie, dus zet deze datum alvast in je agenda.

 

Met sportieve groet,

 

Ingmar

 

 

Tafeltennisclinic Herfstvakantie

 

Vrijdag 17 oktober is er bij TTV Noordkop een tafeltennisclinic/toernooi geweest voor basisschoolleerlingen die zich hadden ingeschreven. De 6 kanjers zijn hieronder op de foto te zien.

V.l.n.r.: Bjorn, Micha, Ric, Zigo, Mike, Mels.

Dit is de uitslag:

1 - Mels, 2 - Ric, 3 - Bjorn, 4 - Micha, 5 - Zigo, 6 - Mike

We hopen dat de jongen het naar hun zin hebben gehad, wij vonden het in ieder geval wel leuk als club!

Wedstrijdarchief >>>>>

Hoofdsponsor
Co-Sponsors
 
 
 

Computers zijn leuk, als je weet hoe ze werken

© 2007 JPComputers. Den Helder.