Welkom bij Tafeltennis vereniging Noordkop .... Tafeltennis op het hoogste niveau

Wat hebben wij te bieden:

Algemeen:

Wij zijn een zeer leuke tafeltennisvereniging en momenteel de enige vereniging in de omgeving. Onze vereniging is gevestigd op G.P. Blankmanstraat 49(1785 CG  Den Helder). Dit is pal boven de Firma Oosterbeek. Wij hebben een moderne zaal, compleet ingericht voor tafeltennis, en een daarnaastgelegen bar en kantine. Naast de speelzaal zijn twee kleedkamers met douches. Wij hebben voor beginners batjes klaarliggen en beschikken over zeven speeltafels. Ook staat er een trainingsrobot, voor als er iets specifieks geoefend moet worden. De eerste maand is gratis en dus een proefperiode, om te kijken of u of uw kind tafeltennis leuk vind!

Contributies (excl competitietoeslag):

Senioren - 120 euro P.J.

Jeugd t/m 17 jaar - 90 euro P.J.

Specifieke informatie voor:

De volwassenen:

De volwassenen spelen vrij spel op maandagavond  en Woensdagavond en thuiswedstrijden op de vrijdagavond. De speeltijden op de vrije dagen zijn van 19:30 tot 22:00 uur. Op de vrijdagavond beginnen wij om 20:00 uur, totdat de wedstrijden af zijn. Als er geen wedstrijden zijn organiseren wij regelmatig een jutterstoernooi. Dit is een toernooi waarbij leden, maar ook recreanten welkom zijn om mee te doen. De poules worden ingedeeld op sterkte en er worden prijzen gewonnen zoals een wijntje of bijvoorbeeld shampoo. Onder het genot van een sportdrankje is de sfeer prima en is er altijd een leuke opkomst. Richtlijnen leeftijden: 18+ jaar. Ook worden er bijeenkomsten georganiseerd voor veteranen. U betaald geen contributie, maar per keer dat u langskomt. De veteranen spelen vrij spel op donderdagmiddag.

De jeugd:

De jeugd speelt op de donderdagavond van 19:00 tot 20:30 uur. Op dit moment beschikken wij niet over een wedstrijdteam voor de jeugd. Bij de jeugd word er getraind door Stephan de Wit of Maarten vd Wekken (beiden competitiespelend voor Noordkop). Na een uur wordt er pauze genomen en een drankje klaargezet voor de leden. Op deze leeftijd wordt er al veel aandacht besteed aan technieken zoals het serveren of effect geven. Om het interessant te houden is er veel afwisseling qua oefenvormpjes en wordt er veel geoefend in kleine onderlinge wedstrijden zoals: Wie serveert er het vaakst in een bepaald gebied van de tafel of wie heeft de langste rally. In het tweede uur wordt er, afhankelijk van de opkomst, vaak een partijtje of toernooitje gespeeld, maar soms ook rond-de-tafel. Richtlijn leeftijden: 12-18 jaar.

De welpen:

Deze nu nog kleine groep speelt op de woensdagmiddag: 14:00-15:30. Het is leuk om op jonge leeftijd al te beginnen met tafeltennis, omdat je daar later qua techniek profijt van hebt. Voor deze groep staan er twee trainers klaar: Ingmar Vink of eredivisiespeelster Ana Gogorita. Ook op deze leeftijd wordt er al veel aandacht besteed aan technieken zoals het serveren of effect geven. Om het interessant te houden is er veel afwisseling qua oefenvormpjes en wordt er veel geoefend in kleine onderlinge wedstrijden zoals: Wie serveert er het vaakst in een bepaald gebied van de tafel of wie heeft de langste rally. Er wordt ook tussendoor pauze genomen, onder het genot van limonade. Richtlijnen leeftijden: 12- jaar.

Wij hebben voor iedere leeftijdscategorie iets te bieden. Kortom: kom eens kijken! De adresgegevens vind u bij "Contactgegevens". Als u meer informatie wilt omtrent de jeugd kunt u R. Hoek een E-mail sturen. Voor de volwassenen kunt u de centrale mail van TTV Noordkop gebruiken.

Hieronder ziet u onze ruime speelzaal op een wedstrijdavond:

Een korte geschiedenis

Tafeltennis wordt in Den Helder al vanaf de jaren dertig in de vorige eeuw in clubverband gespeeld. In het verleden vaak als recreatiesport, maar ook al in competitieverband tussen bedrijven. In 1936 werd tafeltennis in Den Helder onderdeel van een groter verband; de Helderse Atletiekvereniging HAV, die in dat jaar werd opgericht. Later werd deze vereniging omgedoopt in Sportvereniging Noordkop, en eind jaren zeventig splitste deze omnivereniging weer in de diverse takken van sport, zodat de tafeltennis vereniging Noordkop is ontstaan. Gespeeld werd toen nog in de oude barakken van fort Dirkz Admiraal. In de jaren tachtig is Mels Oosterbeek begonnen met een aantal jeugdige talenten in de landelijke damescompetitie. In 1990 werd de eredivisie bereikt en sedertdien speelt Noordkop op het hoogste niveau in de nationale competitie. Tot tweemaal toe werd het team Nederlands kampioen en vele malen was de tweede plaats ons deel.

NAK/Den Helder zonder Mels Oosterbeek

Het tragische overlijden van Mels Oosterbeek in november 2002 heeft de tafeltennisclub op een kruispunt in haar bestaan gebracht. Zoals iedereen in Den Helder en omstreken weet, was Mels als coach, directeur én sponsor jarenlang hét gezicht van de tafeltennisclub.

Onder zijn bezielende leiding werd de club landskampioen en topspeelsters als Bettine Vriesekoop, Emily Noor en Elena Timina vonden het een eer om bij Mels te spelen.

De huidige ploeg heeft haar successen van dit seizoen opgedragen aan de man, die van NAK/Den Helder een topclub heeft gemaakt. In de geest van Mels Oosterbeek willen zowel de Stichting Toptafeltennis Den Helder als de vereniging Noordkop een vooraanstaande rol blijven spelen in het Nederlandse en Europese tafeltennis