.......Welkom bij Tafeltennis vereniging Noordkop .... Tafeltennis op het hoogste niveau

Homepage

Over ons

Dames Eredivisie

Senioren

Programma

Wedstrijd verslagen

Sponsoren

Foto's

Externe links

Contactgegevens

Archief

 

 

 

Last dance for Elena

Woensdagavond 9 mei 2007, de tweede finale play off in Den Helder. Een avond in het teken van een afscheid. Elena Timina, al negen jaar spelend voor NAK Den Helder Noordkop speelt haar laatste wedstrijd voor deze club. Een mijlpaal, eerder al nam vorige week Assen afscheid van Yana in dezelfde zaal en waren we 6 mei getuige van het afscheid van Nadine Bollmeier bij Fürst in Heerlen. Maar nu dan ook Elena,die haar carrière voortzet in Duitsland.

Het zou zo mooi geweest zijn, een overwinning in deze finaleavond, maar ja.. de tegenstand van Fürst was te groot  met een zeer goed spelende Jiao en Xialian en een tot op het bot gemotiveerde Nadine, die het verlies tegen Elena in Heerlen wilde rechtzetten in haar laatste wedstrijd voor Fürst..

Er waren zo’n kleine dertig toeschouwers, die hebben genoten van een prima wedstrijd met spannende games en fraaie rally’s, met helaas een voor NAK teleurstellend resultaat. 0-4.

Het begon met een duidelijke zege van Xialian op Jie: 3-11, 7-11 en 12-14. Alleen in de derde game kon Jie haar gewone niveau benaderen. Hierna mocht Ana proberen Jiao te verslaan, het werd een spannende wedstrijd met fraai snel aanvalsspel van beide kanten, waarbij Jiao in 4 games aan het langste end trok: 10-12, 6-11, 11-7 en 9-11. 

Elena mocht proberen een tegenpunt te scoren, maar met 11-9, 9-11, 8-11, 11-1! en 9-11 won toch Nadine. Het dubbel, de thriller van de eerste ontmoeting, werd nu een eenvoudige prooi voor Jiao en Xialian : met 9-11, 6-11 en 4-11 werden Jie en Elena verslagen.

Na afloop werd er afscheid genomen van Elena en werden enkele herinneringen opgehaald aan Mels Oosterbeek, trouwe supporter en hoofdsponsor Co Kuin en werd het toch nog even emotioneel voor het team.

Hierna werd uiteraard de landskampioen MF Services / Fürst gehuldigd met bekers, medailles en bloemen en besloten we de avond met een Chinese maaltijd, waarna de bezorger vast raakte in het zand….maar dat is weer een heel ander verhaal. Voor ons team zit het seizoen erop, de WK begint binnenkort voor Elena en Jiao en voor alle mensen rond het team beginnen de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen, zoeken naar nieuwe sponsoren, inschrijven nieuwe competitie en Europacup!!,  Alexandra en Jie tot Augustus op vakantie naar huis en Morkol terug naar de tennisbaan.

 Morkol

Een weekend in Zuid-Limburg, zo schoon en zoo ver….

Omdat we zondag toch al in Heerlen moesten zijn voor de happening tegen Fürst in de finale van de play-off, zijn we zaterdag maar vertrokken om ook de Europacup finale van Fürst tegen Castel Coffredo mee te maken. Een lange reis, maar ondanks een bijna botsing bij een plotseling opdoemende file, geen noemenswaardige incidenten onderweg.

De wedstrijd werd gespeeld in een kleine sporthal, propvol met toeschouwers, meer dan 750!! enthousiaste mensen, compleet met een hoempapa band en vlaggetjes. Het deed me denken aan een ontmoeting in het kader van de Davis Cup, alleen de Groninger studenten ontbraken. Overigens ook andere zaken deden erg denken aan de taferelen bij het tennis: elke keer als het gamepunt was voor een speelster van Fürst klonk het gescandeerde één één één… ook de wave ontbrak niet en het was toch warm bovenin die zaal.

Ondanks onze komst kon het Heerlens Chinees trio niet winnen van Stef en haar maatjes. Met name de weergaloze backhand van Stef zaaide dood en verderf, ondanks het feit, dat één van de Italiaanse trainers werd heen gezonden met twee gele kaarten, kon Heerlen geen hoop op een overwinning koesteren. Het werd 2-3, dezelfde stand, die ook al in Milaan op de borden was verschenen. Evengoed een prestatie om de finale van de Europa Cup te halen.  Dat is ons nog niet gelukt….

Evengoed moesten we nog voor tijd weg om op tijd te zijn voor de maaltijd in het hotel, waar ook Robert inmiddels was gearriveerd. Het eten was goed en de stemming had niet erg geleden onder de nederlaag van Fürst. De dames gingen bijtijds naar bed en de mannen verdwenen naar de bar. Onder het genot van koffie met Remi Martin en nog wat wijn en wat wodka en de rest is met de alcoholdampen vervlogen gingen we toch nog een stevige discussie aan om vervolgens ronkend in slaap te vallen.

De volgende ochtend weer vroeg uit de veren en even de buitenlucht geroken, waarna ondergetekende veruit als eerste het ontbijt naar binnen heeft gewerkt. Wodka doet wonderen, je kater heeft zijn eigen kater en doet niet moeilijk.  Dames ingeladen en richting centrum van Heerlen. De winkels zouden deze zondag open zijn, maar dat bleek Limburgse grootspraak, alleen de cafeetjes waren los om twaalf uur.  Nou ben ik een saai centrum gewend in Den Helder, maar in Heerlen loopt het ook niet over van gezelligheid. Geef mij maar Amsterdam. Kort en goed koffie gehad en op naar de sporthal, waarin ook onze wedstrijd zou worden gespeeld.

Om twee uur begon de wedstrijd, met zo’n 20 man/vrouw publiek. Wel een beetje een teleurstelling, de meiden hadden al illusies over een volle zaal met wave etc. De wave bleef beperkt tot vijf meter handopsteken… Hoewel dhr. “Jetzt geht ‘s los”nog wat sfeer bracht bleef het vrij stil. De wedstrijd was wel het aanzien waard en we hebben genoten van een opvallend spannend dubbelspel en mooie partijen van Jie tegen Jiao  en Ana tegen Jiao. Het enige punt voor ons team echter kwam op naam van Elena, die Bolmeier in drie games klop gaf met soms verbazingwekkende reddingen. Dat gaan we wel erg missen, volgend seizoen!

De terugreis verliep naar wens. Lekker gegeten in de Barrière, en op de laatste restjes brandstof terug in een opeens koud en nat Den Helder. Van 24 graden naar 14! Geen wonder dat ze daar in Limburg van die olijke gasten zijn.  Dames naar bed en Lo zijn glaasje wijn, woensdag is de return in Den Helder, aanvang 19.00 uur, we willen dan ook Elena bedanken voor de negen jaar, dat ze ons team heeft getrokken, en als we winnen, dan doen we het zaterdag nog eens over..

Hoop doet leven en ik wil nog lang niet dood……

Een warm avondje Assen

 Woensdag avond 25 april de eerste halve finale play-off tegen MD Caps Assen. Al om half vier vertrokken, Elena opgehaald bij Den Oever en vervolgens met een pakket jongedames opeengepakt in de auto naar Assen  Hoe verder oostelijk hoe warmer het buiten werd. Gelukkig deed de airco van de auto het redelijk en er is  niemand flauwgevallen. Onderweg op de afsluitdijk een vreemd fenomeen. Zwarte wolken van muggen hingen over de gehele lengte van de dijk in de lucht, kennelijk door het mooie weer een massale uitbraak uit het water….. je kunt je voorstellen wat er dan aan de ruit blijft plakken. Blij dat we niet op de motor waren. De reis verliep afgezien van enkele knooppunten (Joure) redelijk vlot en zelfs de zaal werd in één keer gevonden, ze weten in Assen wel van opbreken trouwens!

 De wedstrijd begon op tijd en de hitte in de zaal viel nog wel wat mee, voor de zekerheid wel wat extra vocht aangeschaft. Dit viel binnen het budget van de consumptiebonnen en dus waren we ook nog goedkoop uit.

Jana Timina startte tegen Ani Gogorita en werd meteen een voorbode van de trend van de avond! Na bijna 1 uur spelen stond het 10-6 voor Jana in de 5e game. Ani werd even geïrriteerd door een opmerking van Jana en liep de achterstand in om vervolgens toch nog te winnen.  0-1

Diane Bakker, de vorige confrontatie kansloos tegen Jie Li, begon slecht tegen Jie , maar  wist de tweede game te winnen. Jie won de derde (met veel moeite) en kon maar  niet in haar spel komen. Vierde game alweer voor Diane en een verrassing leek aanstaande. Echter Jie (vermande) zich en won de vijfde game met 11-0!  0-2

Dong Li en Elena Timina mochten na ruim anderhalf uur beginnen aan hun van te voren als marathonpartij ingeschatte duel beginnen. Bij het laatste punt in de tweede game was het zover: tijdregel. Een klein incident ging vooraf, Elena stopte en callde zelf de tijd. Er bleek echter nog twee seconden te gaan. Dit kostte haar een punt. Toch won ze deze tweede game.

Met het aanstellen van een luid en duidelijk tellende hulpkracht werd de partij vervolgd. Elena bleek het beste met de situatie te kunnen omgaan en won in 4 games 0-3

Het dubbel tussen Jana met Diana en Jie met Elena verliep uiteindelijk wat vlotter. Zonder noemenswaardige incidenten maar met mooie rally's en knappe punten van beide partijen werd het in drie games beslist 0-4!  In ruim tweeeneenhalf uur werd de wedstrijd beslist met 0-4, een gezien het spelbeeld zeker geflatteerde uitslag, maar ik denk dat de.ruim veertig toeschouwers flink genoten hebben.

 Alles weer ingeladen, ijsjes mee van de uiterst vriendelijke barman, vervolgens de weg uit Assen met veel moeite uiteindelijk gevonden  en gezwind retour. Elena en Jie uitgezet in Den Oever, die gaan nog even naar Luxemburg, en de rest om twaalf uur weer thuis. 

Een mooi dagje tafeltennis voor gevorderden.

 Morkol

MD Caps – Den Helder
½ finale landskampioenschap
Woensdag 25 april 19.00uur
spelzaal ITN Assen/sporthal de Spreng Assen

En nu moet het gebeuren…… maar wat zijn de kansen van de dames van MD Caps in de halve finale wedstrijden om het landskampioenschap tegen Den Helder. De Helderse dames zijn gepokt en gemazeld in het spelen van finales. Zowel nationaal als internationaal is het team van de vertrekkende playing captain Elena Timina een geduchte tegenstander met sterke individuele kwaliteiten. Timina zelf speelde een verdienstelijk Europees Kampioenschap, doet mee aan het Internationale toernooi van Luxemburg en eind mei aan de Wereldkampioenschappen in Zagreb.
De a.s. Nederlandse Li Jie is meer dan getalenteerd, terwijl Ana Gogorita voor Assen een zeer moeilijke tegenstandster is, getuige het feit dat MD speelster Dong Li een van haar weinige nederlagen leed tegen deze Roemeens, Nederlandse aanvalster.
De wedstrijden tegen Den Helder zijn altijd bijzonder, de speelsters kennen elkaar goed en het krachtsverschil is dermate dat het interessante wedstrijden beloven te worden. De wilskracht, de passie van de Timinazusters staan daar alleen al garant voor. Jammer genoeg voor het publiek zullen de Nederlandse zusjes, zo goed als zeker elkaar niet treffen tijdens de halve finale wedstrijden. Dit vanwege de sterktebepaling en de daaraan gekoppelde speelvolgorde in de Nederlandse competitie.
Maar zittend aan de kant vinden de dames elkaar ook, zo merkte het publiek en de scheidsrechters tijdens de competitiewedstrijd tussen beide ploegen.
MD Caps lijkt op tijd in vorm om er mooie wedstrijden van te maken. MD Caps speelster Yana Timina zal er zoals altijd alles aan doen om te winnen en weet dat de wedstrijden ook nog eens goede voorbereidingen zijn voor haar deelname aan het internationale toernooi van Luxemburg. Een beladen toernooi voor de Amsterdamse, omdat deelname aan een eerdere uitvoering ervan, volgens de ETTU onder Russische vlag plaatsvond. Dit wordt door alle partijen ontkend, maar e.e.a. heeft wel tot gevolg dat Yana, ondanks haar Nederlandse paspoort  niet voor Nederland mag uitkomen. (Dit wordt formeel overigens nog betwist)  Yana Timina is dus gebrand om de paar topwedstrijden die er voor haar zijn te winnen. In de competitie ondervond Gogorita dat al, terwijl Dong Li ten opzichte van Elena Timina de sterkste was. MD Caps wil nu meer en zal alles uit de kast halen om met een goed resultaat op Koninginnedag naar de kop van Noord Holland af te reizen. De competitieleider heeft bepaald dat deze halve finale wedstrijden vóór 2 mei moeten worden gespeeld en plande deze wedstrijden op 25 april en 30 april. Doordeweekse dagen dus. Pers, publiek en speelsters gruwelen er van, maar het is een gegeven. De verenigingen hebben o.l. nog wel gekeken of er andere mogelijkheden waren, maar die waren er niet door de verschillende verplichtingen bij beide teams en de deadline van 2 mei.
Nu maar hopen dat het publiek de wedstrijden op hun waarde weet te schatten en de gang naar de speelzalen weet te vinden. Eén ding is zeker; “er staat een Timina in de finale”.

<<<<< Vorige

 

 

Hoofdsponsor
Co-Sponsors
 
 
 

Computers zijn leuk, als je weet hoe ze werken

© 2007 JPComputers. Den Helder.